Clinical Topic Running Injuries

De voormiddag start met een uitgebreide theoretische introductie rond lopen in het algemeen, loopbiomechanica meer specifiek onder de deskundige leiding van Jens Declerck. Vanuit twee casussen uit de dagelijkse praktijk (ITB syndroom en shin splints) volgt een gedegen klinisch redeneren met aandacht voor onderzoek, DD en behandelplan.

In de namiddag is per casus een praktijkgedeelte voorzien waarin twee facetten uit het behandelplan aan bod komen. Enerzijds worden specifieke analytische en functionele (looptechnische) oefeningen ingeoefend. In het laatste blok wordt de priktechniek van een aantal belangrijke spieren herhaald, verfijnd en ingeoefend (o.a. m. gluteus minimus,  m. vastus lateralis, m. tensor fascia latae, m. popliteus, m. tibialis anterior, m. tibialis posterior, m. flexor digitorum longus,…)

U kan inschrijven voor de clinical topic met of zonder het dry needling gedeelte. Het dry needling gedeelte is enkel voor collega’s die minimaal 5 dagen dry needling opleiding hebben genoten.

Prijs:

Clinical Topic zonder dry needling: 185 euroexcl btw (inclusief lunch en koffiepauze)

Clinical Topic met dry needling: 245 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauzes)

Datum : 10 september, van 9-15u (zonder dry needling), van 9-17u30 (met dry needling)

Wat zeggen deelnemers over de clinical topic Running Injuries

Heel goede cursus. Een echte meerwaarde voor het EB behandelen van lopers van elk niveau. Heel goede organisatie, docenten.

Leerrijke cursus , zeer goede lesgevers!

Zeer goed, nuttige bijscholing voor iedereen geïnteresseerd in loopblessures e.d.

Zeer interessant onderwerp, duidelijke en onderbouwde informatie.

zeer interessant. zeer goed!

Ik vond het een zeer interessante dag. Voor mij had het dryneedling en oefen gedeelte nog iets uitgebreider gemogen maar ik begrijp uiteraard dat er maar een bepaald aantal uur in een dag zijn.

Enkele Sfeerfoto’s