Laden Evenementen

« Alle evenementen

Clinical Topic Rotator Cuff Related Shoulder Pain

17 november

- 185€ (exl btw) – 245€ (exl btw)

De belangrijkste redenen van schouderpijn zijn rotator cuff gerelateerd. Deze aandoeningen belemmeren het functioneren, zowel binnen de dagelijkse belasting als binnen het sporten, en zijn vaak maanden tot jaren aanwezig. Een groot deel van de patiënten binnen de dagelijkse praktijk presenteren zich met deze problematiek.

In de voormiddag starten we met een theoretische luik rond rotator cuff insufficiëntie. We herhalen de specifieke anatomie van de rotator cuff. We gaan in op de specifieke anamnese van schouderklachten. We leren de schouder onderzoeken vanuit het perspectief van bewegen en we herevalueren de bestaande orthopedische testen binnen deze problematiek. Vanuit een gedegen klinisch redeneren stellen we een differentiaal diagnostiek op. Aan de hand van casussen bespreken we de weak rotator cuff, de partiële ruptuur van de rotator cuff en de calcifiërende tendinopathie.

In de namiddag bekijken we de rol van de kinesitherapeut in de specifieke revalidatie van deze klachten: we gaan aan de slag met gerichte oefentherapie bij verschillende problemen. Nadruk wordt gelegd op het trainen van een correcte motorische controle van de schoudergordel.

In het laatste blok (15u30-17u30) zullen een aantal belangrijke (vaak moeilijke) spieren aan bod komen, waarvan de priktechniek wordt herhaald, verfijnd en ingeoefend. Volgende spieren komen oa. aan bod: m. supraspinatus, m. infraspinatus, m. subscapularis, m. trapezius, m. teres major, m. pectoralis minor…

Prijs:

CT zonder dry needling: 185 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauze)

CT met dry needling: 245 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauzes)

Geef bij inschrijven aan of u wenst in te schrijven voor het gedeelte zonder dry needling (9-15u) of het gedeelte met dry needling (9-17u30)! (bij opmerkingen)

Accreditatie: Het gedeelte zonder dry needling is doorPro Q Kine geaccrediteerd voor 10 punten

Lesgevers: Frederick Lanszweert, NN

 

 

 

 

 

 

 

 

Frederick Lanszweert is in 2006 afgestudeerd als master in de Revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Sinds die tijd is hij werkzaam in een particuliere praktijk voor fysiotherapie in Zeeuws-Vlaanderen. In 2007 behaalde hij het diploma Manuele Therapie aan de Universiteit Gent.

Zijn bijzondere interesse in de behandeling van patiënten met schouderklachten leidde ertoe dat hij sinds een tiental jaar de subspecialisatie van schouderfysiotherapeut voert in Zeeland. Sinds acht jaar ondersteunt hij zijn fysiotherapeutische schouderdiagnostiek als echografist praktijk schouderdiagnostiek Zeeland. Hij is actief lid van het SchouderNetwerk Zeeland, waar hij als vakinhoudelijk bestuurslid verantwoordelijk is voor artikelrondes en voor organisatie en opvolging van opleidingen en bijscholingen.

Hij werkt ook deeltijds aan de Universiteit Gent als praktijkassistent in de bachelor- en masterjaren. Hij is lid van het Ghent University Upper Limb Research Team, onderzoeksgroep van de Revaki o.l.v. Prof Dr. Ann Cools.’

Sinds 2019 is hij docent in de basisopleiding musculoskeletale echografie bij MSK Echografie Gent.

Gegevens

Datum:
17 november
Kosten:
185€ (exl btw) – 245€ (exl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be

Gegevens

Datum:
17 november
Kosten:
185€ (exl btw) – 245€ (exl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be