Laden Evenementen

« Alle evenementen

Clinical Topic Cycling Injuries

30 oktober

- 185€ (excl btw) – 245€ (excl btw)

Het zijn hoogdagen voor fietsers, fietswinkels en het wielertoerisme in het algemeen. Er is een exponentieel groeiende interesse voor voeding en supplementatie, (dure) fietsen en materiaal, fietspositionering, cyclosportieve wedstrijden in binnen- en buitenland,…

De clinical topic ‘cycling injuries’ richt zich niet op bovenstaande zaken, maar in hoofdzaak op de fietser zelf.  Welke blessures komen bij fietsers het meest voor en welke testen verdienen daarom meer aandacht in mijn onderzoek?  Hoe maak ik mijn oefentherapie meer specifiek en welke tips & tricks kan ik mijn patiënt geven? Hoe kan ik meer preventief te werk gaan en dus recidieven voorkomen?

Op al deze vragen wordt een antwoord gegeven vanuit specifieke casuïstiek, enerzijds d.m.v. een actief oefengedeelte, anderzijds d.m.v. specifieke dry needling technieken.

In deze clinical toppic worden de priktechniek van de aangehaalde spieren herhaald, verfijnd en ingeoefend. Volgende spieren komen oa. aan bod: m. Quadratus Lumborum, m.iliopsoas, m.multifidus thoracis en lumborum, m.iliocostalis lumborum, …).

U kan inschrijven voor de clinical topic met of zonder het dry needling gedeelte. Het dry needling gedeelte is enkel voor collega’s die minimaal 5 dagen dry needling opleiding hebben genoten.

Prijs:

CT zonder dry needling: 185 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauze)

CT met dry needling: 245 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauzes)

Geef bij inschrijven aan of u wenst in te schrijven voor het gedeelte zonder dry needling (9-15u) of het gedeelte met dry needling (9-17u30)! (bij opmerkingen)

Accreditatie: Het gedeelte zonder dry needling is doorPro Q Kine geaccrediteerd voor 10 punten

Lesgevers: Mathieu Malisse; Bert Sticker

Alle prijzen zijn inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie, thee, frisdranken en versnaperingen tussendoor. Parkeren bij Hangar Meeting center is gratis.

 

 

Mathieu studeerde in 2013 af als Master in de Revaki (UGent) en vervolledigde zijn musculoskeletale kennis door de opleiding Manuele Therapie te volgen.  Als voormalig competitierenner is hij steeds geboeid door alles wat fietsen aanbelangt. Hij volgde verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen in het kader van bikefitting en blessurepreventie bij wielrenners (o.a. bij Bakala Academy, Shimano Benelux, ISCO, Gebiomized, …). Naast zijn praktijkassistentschap aan de Universiteit Gent werkt hij als zelfstandig kinesitherapeut en bikefitter (Movepoint, Vichte). Hij ontwierp een eigen protocol voor screening en testing van wielrenners, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke evidenties.

Gegevens

Datum:
30 oktober
Kosten:
185€ (excl btw) – 245€ (excl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be

Gegevens

Datum:
30 oktober
Kosten:
185€ (excl btw) – 245€ (excl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be