Laden Evenementen

« Alle evenementen

Clinical Topic Pols & Handklachten

29/04/2021

- 200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)

Hand -en polsklachten komen frequent voor en kunnen een grote belemmering vorming in het dagelijks functioneren. De behandeling van deze klachten verlopen niet steeds vlot, omdat geregeld een gebrekkige diagnostiek plaatsvindt en omdat onvoldoende rekening wordt gehouden met  de verschillende, talrijke, structuren in de hand. Vaak focust de behandelaar zich te veel alleen op de locatie van de klacht.

In het eerste deel van deze clinical topic worden vier veel voorkomende hand- en polsklachten besproken: rhizarthrose, springvinger, het syndroom van De Quervain en het carpal tunnel syndroom. Hierbij wordt de diagnostiek, differentiaal diagnostiek en de behandelopties besproken en waar mogelijk praktisch ingeoefend.

In het laatste blok (15u30-17u30) zullen een aantal belangrijke (vaak moeilijke) spieren aan bod komen, waarvan de priktechniek wordt herhaald, verfijnd en ingeoefend. Volgende spieren komen aan bod: m. interossei, m. lumbricales, m.  m.extensor pollicis longus, m.abductor pollicis longus, m.adductor pollicis, m.opponens pollicis,  m.flexor pollicis brevis, m.abductor pollicis brevis, m.abductor digiti minimi

U kan inschrijven voor de clinical topic met of zonder het dry needling gedeelte. Het dry needling gedeelte is enkel voor collega’s die minimaal 5 dagen dry needling opleiding hebben genoten.

Prijs:

CT zonder dry needling: 200 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauze)

CT met dry needling: 260 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauzes)

Geef bij inschrijven aan of u wenst in te schrijven voor het gedeelte zonder dry needling (9-15u) of het gedeelte met dry needling (9-17u30)! (bij opmerkingen)

Accreditatie: Het gedeelte zonder dry needling is doorPro Q Kine geaccrediteerd voor 10 punten

Lesgevers: Paul De Buck; Benedicte Maere

Alle prijzen zijn inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie, thee, frisdranken en versnaperingen tussendoor. Parkeren bij Hangar Meeting center is gratis.

Paul is Manueel Therapeut en specialiseerde zich verder in Handrevalidatie. Hij behaalde in 2015 zijn titel European Certified Hand Therapist.

Sinds 2008 is hij praktijk assistent aan de Universiteit Gent en verantwoordelijk voor alle lessen betreffende pols en hand. Hij is eveneens werkzaam als Hand Therapeut in het Hand & Pols Centrum Terneuzen en Goes in Nederland. Daarnaast zet hij zich in voor de Belgische (BHT) en Europese EFSHT) Beroepsveringing voor Hand Therapie als bestuurslid. Binnen de hand revalidatie heeft hij een bijzondere interesse in de perifere compressie neuropathieën.

 

Gegevens

Datum:
29/04/2021
Kosten:
200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be

Gegevens

Datum:
29/04/2021
Kosten:
200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be