Laden Evenementen

« Alle evenementen

Clinical Topic Thoracic Outlet Syndrome (TOS)

07/05/2021

- 200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)

Thoracic Outlet Syndrome (TOS) is een aandoening met symptomen ten gevolge van compressie van neurogene en vasculaire structuren in de schoudergordel. De oorzaak van TOS kan structureel zijn of functioneel. Wanneer structurele pathologie vasculaire symptomen en/of ernstige neurogene symptomen veroorzaakt kan chirurgie aangewezen zijn. Eerder milde neurogene symptomen vragen een conservatieve aanpak.

-In het eerste gedeelte van de cursus krijgen we inzicht in het klinisch (anamnese en neurogeen functie-onderzoek) en het technisch onderzoek om deze keuze te onderbouwen. Binnen de conservatieve aanpak spelen oefentherapie en manuele therapie een belangrijke rol. Tijdens deze bijscholing zal er aandacht zijn voor practica waarin zowel neurodynamische, articulaire en myofasciale onderzoeks- en behandeltechnieken worden aangeleerd en/of opgefrist.

-In het laatste blok (15u30-17u30) zullen een aantal belangrijke (vaak moeilijke) spieren aan bod komen, waarvan de priktechniek wordt herhaald, verfijnd en ingeoefend. Volgende spieren komen oa. aan bod: mm.scaleni, m.pectoralis minor en major, m.subclavius, m.sternocleidomastoideus, m.trapezius pars descendens.

U kan inschrijven voor de clinical topic met of zonder het dry needling gedeelte. Het dry needling gedeelte is enkel voor collega’s die minimaal 5 dagen dry needling opleiding hebben genoten.

Prijs:

CT zonder dry needling: 200 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauze)
CT met dry needling: 260 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauzes)

Geef bij inschrijven aan of u wenst in te schrijven voor het gedeelte zonder dry needling (9-15u) of het gedeelte met dry needling (9-17u30)! (bij opmerkingen)

Accreditatie: wordt aangevraagd

Lesgevers: Kristof De Corte; Nicolas Delrue

Alle prijzen zijn inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie, thee, frisdranken en versnaperingen tussendoor. Parkeren bij Hangar Meeting center is gratis.

Korte CV gastlesgever

Kristof De Corte studeerde in 1996 af als kinesitherapeut en specialiseerde zich in de orthopedische manuele therapie aan de postacademische opleiding van de Ugent (1998). Sinds 2000 werkt hij voltijds als zelfstandig kinesitherapeut/manueel therapeut in een privépraktijk te Zoersel. Sinds 2004 is hij hoofddocent aan de postgraduaatsopleiding in de manuele therapie van de Ugent. Hij is er betrokken bij de lessen casuïstiek en perifeer neurogene dysfuncties (cervicaal en lumbosacraal radiculair syndroom, TOS, CTS, POS en TTS). Deze materie onderwijst hij ook aan de postgraduaatsopleidingen in de manuele therapie van de Université de Liège en de Universitè de Louvain-la-neuve.

Gegevens

Datum:
07/05/2021
Kosten:
200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be

Gegevens

Datum:
07/05/2021
Kosten:
200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be