Laden Evenementen

« Alle evenementen

Clinical Topic Tinnitus

09/02/2021

- 200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)

Tinnitus of oorsuizen wordt in veel gevallen veroorzaakt door gehoorverlies of een lawaaitrauma. Verder zijn verschillende factoren gekend die tinnitus kunnen verergeren, zoals: stress, angststoornissen, depressie, maar ook nek- en TMJ dysfuncties. Wanneer de invloed vanuit nek- of kaakregio op de tinnitus één van de belangrijkste beïnvloedende factoren is, kan door middel van een kinesitherapeutische behandeling van deze regio’s een sterke daling van de tinnitusklachten bekomen worden. Hierbij is behandeling van musculaire dysfuncties een belangrijke component. Tijdens deze clinical topic zal na een algemene inleiding over tinnitus verder ingegaan worden op diagnostiek van het specifieke somatische tinnitus type. Verder zal de evidence-based behandeling van patiënten met somatische tinnitus uitgebreid aan bod komen. In het laatste blok (15u30-17u30), zullen een aantal belangrijke spieren aan bod komen, waarvan de priktechniek wordt herhaald, verfijnd en ingeoefend. Volgende spieren komen o.a. aan bod: m.masseter, m.sternocleidomastoideus, m.pterygoideus medialis, m.splenius capitis.

U kan inschrijven voor de clinical topic met of zonder het dry needling gedeelte. Het dry needling gedeelte is enkel voor collega’s die minimaal 5 dagen dry needling opleiding hebben genoten.

Prijs:

CT zonder dry needling: 200 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauze)

CT met dry needling: 260 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauzes)

Geef bij inschrijven aan of u wenst in te schrijven voor het gedeelte zonder dry needling (9-15u) of het gedeelte met dry needling (9-17u30)! (bij opmerkingen)

Accreditatie: wordt aangevraagd voor PQK

Lesgevers: Sarah Michiels; Nicolas Delrue, Kayleigh De Meulemeester

Alle prijzen zijn inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie, thee, frisdranken en versnaperingen tussendoor. Parkeren bij Hangar Meeting center is gratis.

 

 

 

 

Sarah Michiels studeerde in 2005 af als Master in de kinesitherapie aan de toenmalige Hogeschool Antwerpen en behaalde in 2008 haar diploma van Master in de manuele therapie aan de Vrije Universiteit Brussel. Sindsdien werkt zij als zelfstandig kinesitherapeut – manueel therapeut. In 2015 verdedigde zij haar doctoraat rond nekgerelateerde tinnitus klachten aan de Universiteit Antwerpen.

Sindsdien is zij als post-doctoraal onderzoeker verbonden aan de vakgroepen revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en translationele neurowetenschappen van de Universiteit Antwerpen, waar zij haar onderzoek naar somatische tinnitus verderzet. Op de dienst NKO van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, maakt zij sinds 2011 deel uit van de multidisciplinaire tinnitus raadpleging. Hier is zij verantwoordelijk voor het diagnostisch onderzoek en de behandeling van patiënten met somatische tinnitus.

Verder is zij ook betrokken bij het onderwijs van de bachelor en master REVAKI en is zij als gastdocent verbonden aan de postgraduaatsopleiding musculoskeletale therapie van de Universiteit Antwerpen.

Gegevens

Datum:
09/02/2021
Kosten:
200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be

Gegevens

Datum:
09/02/2021
Kosten:
200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be