Laden Evenementen

« Alle evenementen

Clinical Topic Temporomandibulaire Dysfuncties (TMD)

30/03/2021

- 200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)

Kauwspier- en kaakgewrichtsproblematiek kunnen heel verscheidene klachten veroorzaken in de aangezichtsregio. Er zal vaak een klacht van pijn of dysfunctie (zoals knappen of mondopeningbeperking) zijn, welke myogeen of artrogeen van oorzaak kan zijn. Behandeling bestaat uit uitleg en zelfmanagement, kinesitherapie, medicatie, een opbeetplaat en indien blijvende functiebeperking kan chirurgie een laatste hulpmiddel zijn. Daarbij is het als kinesitherapeut belangrijk om eventuele andere oorzaken te herkennen en tijdig door te verwijzen.

Tijdens deze clinical topic wordt een overzicht gegeven van de oorzaken, diagnose en behandeling van patiënten met orofaciale pijnklachten.Daarna gaan we uitgebreid in op het klinisch onderzoek en de behandeling op een evidence-based manier.

In het laatste blok (15u30-17u30) zullen een aantal belangrijke (vaak moeilijke) spieren aan bod komen, waarvan de priktechniek wordt herhaald, verfijnd en ingeoefend. Volgende spieren komen oa. aan bod: m.pterygoideus lateralis en -medialis, m.masseter, m.temporalis, m.zygomaticus.

Datum: dinsdag 30 maart 2021

U kan inschrijven voor de clinical topic met of zonder het dry needling gedeelte. Het dry needling gedeelte is enkel voor collega’s die minimaal 5 dagen dry needling opleiding hebben genoten.

Prijs:

CT zonder dry needling: 200 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauze)

CT met dry needling: 260 euro excl btw (inclusief lunch en koffiepauzes)

Accreditatie: Het gedeelte zonder dry needling is doorPro Q Kine geaccrediteerd voor 10 punten

Lesgevers: Dr Anouk Asscherickx, Maarten Van Ranst; Nicolas Delrue

Geef bij inschrijven aan of u wenst in te schrijven voor het gedeelte zonder dry needling (9-15u) of het gedeelte met dry needling (9-17u30)! (bij opmerkingen)

Alle prijzen zijn inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie, thee, frisdranken en versnaperingen tussendoor. Parkeren bij Hangar Meeting center is gratis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tandarts Anouk Asscherickx studeerde in 2004 af als algemeen tandarts aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 2005 en 2006 volgde zij een postgraduaat orofaciale pijn en dysfunctie aan de Katholieke universiteit Leuven onder leiding van Prof A. De Laat, waarna zij tot 2008 actief bleef op de consultatie orofaciale pijn en dysfunctie in UZ Leuven.

Sinds 2008 is zij werkzaam  als staflid in het stagecentrum tandheelkunde KUL in het AZ Sint Jan te Brugge in combinatie met een private verwijspraktijk voor patiënten met orofaciale pijn en dysfunctie in Kortrijk. In 2016 werd zij afdelingsverantwoordelijke van het stagecentrum KUL in Brugge. Daarnaast legt zij zich toe op onderzoek naar invloed van occlusie op spierkracht en evenwicht in samenwerking  met de afdeling revalidatiewetenschappen en kinesitherapie van de KHBO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maarten Van Ranst studeerde in 2012 af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UGent. Nadien volgde hij de postgraduaatsopleiding manuele therapie (2013). Hij werkt als zelfstandig manueel therapeut – kinesitherapeut in Sint-Niklaas en is tevens docent in de postgraduaatsopleiding manuele therapie aan de UGent.

Maarten heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in temporomandibulaire disfuncties. Zowel zijn klinische expertise als onderwijstaken zijn specifiek gefocust op onderzoek en behandeling van patiënten met kaakklachten.

 

Gegevens

Datum:
30/03/2021
Kosten:
200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be

Gegevens

Datum:
30/03/2021
Kosten:
200€ (excl btw) – 260€ (excl btw)
Evenement Categorie:

Organisator

Dry Needling Gent
E-mail:
www.dryneedling-gent.be/contact
Site:
www.dryneedling-gent.be

Locatie

Kortrijk (Hangar Meetingcenter)
Spoorwegstraat 23C
Kortrijk, 8530 België
+ Google Maps
Site:
http://www.meet-at-hangar.be