Dry Needling Gent en de KMO Portefeuille

Meer info en uitleg over het gebruik en de correcte afhandeling van de KMO portefeuille

De KMO-portefeuille komt jaarlijks voor kleine ondernemingen tot 7500 € tussen in opleidingen en advies. Per opleiding bij een erkende dienstverlener komt de Vlaamse Gemeenschap voor 30% tussen in de prijs van de opleiding.

De te volgen weg is afhankelijk van of u al geregistreerd bent bij de KMO-portefeuille. Indien u al geregistreerd bent kan u direct naar stap 2 gaan.

Stap 1 : Aanmelden en Registreren.

Indien u nog niet geregistreerd bent dient u dit eerst in orde te maken. De procedure om te registreren vindt u hier. Daarna kan u uw eerste project aanvragen.

Stap 2 : Project aanvragen

Belangrijke info voor een vlotte aanvraag

NACE code: 86905
Erkenningsnummer dienstverlener: DV.O218646
Uw factuurnummer en de soort opleiding en de data
Het factuurbedrag EXCL BTW (de btw hebt u reeds aan ons gestort)

Merk op : u moet hiervoor eerst ingeschreven zijn via het inschrijfformulier en van ons een factuur ontvangen hebben

Via de website van KMO-portefeuille vraagt u nu uw ‘nieuw project’ aan. Meer info daaromtrent vindt u hier.  Belangrijk is dat als u de bevestiging krijgt van de ontvangst van betaling, u deze nog naar ons doorstort via de KMO-portefeuille, dit verloopt namelijk niet automatisch.

Hou er rekening mee dat ten laatste 14 dagen na het starten van de opleiding de KMO dient aangevraagd te zijn. In elk ander geval komt u niet meer in aanmerking voor de KMO-portefeuille en moet u het volledige bedrag betalen.

Hou er ook rekening mee dat u voor de KMO-portefeuille enkel het cursusbedrag EXCL  BTW mag vermelden. De BTW is voor u aftrekbaar als beroepsonkost, maar komt niet in aanmerking voor het project. De BTW dient u bijgevolg rechtstreeks aan ons te betalen. De betalingsgegevens hiervoor vindt u in de factuur. Als u de BTW aan ons hebt betaald zullen wij dit beschouwen als een definitieve reservatie van uw plaats. Als u geen gebruik maakt van de KMO portefeuille is uw plaats pas definitief na het betalen van het volledige bedrag.

Het stappenplan hieronder verschaft meer duidelijkheid over de te volgen stappen. Het filmpje onderaan is een globale weergave van de werking van de KMO portefeuille